Annons

Annons


Sötpotatis Pommes Recept – Enkla och Krispiga

Om du följer vår blogg har du kanske gissat att vi älskar sötpotatis. Vi har gjort en hel del hälsosamma och läckra recept med sötpotatis. Här kommer vår sunda version av de vanligtvis feta och friterade pommes frites.

sötpotatis pommes

Vi har länge känt att vi vill ge er läsare en större helhetsupplevelse, att ha möjlighet att skriva om fler områden och gå djupare. Och det tänker vi göra på vår nya sida lisaerik.se dit du som älskar allt som är bra för kroppen, själen och planeten är välkommen! http://vegetariskmatrecept.se

Annons

Detta sötpotatis pommes frites recept är superlätt att göra, krispigt blir det utan att drypa av fett och smakar alldeles fantastiskt. Förutom ett perfekt tillbehör till en burgare, som exempelvis vår vegoburgare (se recept här) funkar ”pommesen” i sin hälsosamma tappning utmärkt som ett mellanmål eller snacks att äta ihop med dip. Låter gott va?

Det är viktigt att låta sötpotatisen bakas en bra stund på lägre värme innan själva tillagningen, så att du verkligen torkar sticksen. För att hjälpa processen på traven kan du öppna ugnsluckan varje kvart så att vattenångan letar sig ut.

Vi hoppas att du gillar våra sötpotatis pommes, kommentera gärna nedan vad du tycker om sötpotatis pommes frites (om du testat vårt recept, någon annans eller ditt eget)!

Vi älskar verkligen sötpotatis! Se våra andra sötpotatis recept på bloggen här!

Video med de bästa knepen för att få till perfekta sötpotatis pommes hittar du här nedan.

Sötpotatis Pommes Frites Recept

2 portioner sötpotatis pommes

Ingredienser:

2 Sötpotatisar (200 gram/sötpotatis)
2 msk Matolja (vi använder rapsolja)
1 nypa salt (gärna örtsalt)

Extra supergod smaksättning:
Cayennepeppar
Peppar

Så gör du:

  • Sätt ugnen på 120 °C.
  • Tvätta och skala sötpotatisarna. Skär fina pommes frites sticks.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg på sötpotatis bitarna, salta lite lätt och ställ in den i ugnen.
  • Grädda 30-40 minuter, helst varmluft och vädra en gång per 15 min.
  • Lyft ut plåten från ugnen och höj värmen till 230-250 ° C.
  • Lägg över pommesen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite extra smaksättning. Blanda ordentligt med händerna eller en slev.
  • Skjuts in i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills dina sötpotatis pommes frites har fått en fin krispig yta.
  • När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp.

Så där ja! Dags att avnjuta nu sina väl förtjänta hemmagjorda sötpotatis pommes!

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin