Annons

Annons


Sötpotatis i ugn med gratinerad fetaost

Det går att tillaga som paradingrediens i en huvudrätt, som smakförhöjare eller konsistensgivare i dessert eller grädda smarriga pannkakor. Det är helt enkelt en riktig favorit för oss, dessutom är den lätt att odla i hela världen och lätt att hitta ekologisk. Heja sötpotatisen! Här kommer ett recept på sötpotatis i ugn, chevré gratinerad sötpotatis, ett av det allra bästa sättet att tillaga den.

Annons

Det är ett enkelt och smidigt recept som vi kom på när vi bodde i Paris. Sötpotatisen gratineras med den ljuvliga fetaosten och serveras med lite rostade kikärtor för att öka proteininnehållet i måltiden! Om man vill göra denna rätt vegansk går det lika bra att inte använda osten och istället smaksätta med lite kanel & cayennepeppar.

Vi älskar verkligen sötpotatis se våra andra sötpotatis recept på bloggen här!

Nu har vi gjort en video till detta läckra recept som du hittar här:

sötpotatis i ugn

Sötpotatis i ugn med gratinerad fetaost

Ingredienser:

2 stora sötpotatisar (200 gram / sötpotatis)
50 gr fetaost
1 handfull persilja
1 matsked olivolja
en nypa salt
en nypa svartpeppar
100 gram kokta kikärtor

Så gör du:

Sätt ugnen på 200 grader och förbereda en bakplåt med bakplåtspapper. Tvätta Sötpotatisarna och dela de i mitt itu. Pensla sötpotatisarna med olivolja på toppen och botten (även sidan med skal). Salt på snitt ytan och lägg den på plåten med snittytan uppåt.

Grädda i 30 minuter, ta ut bakplåten och vänd på sötpotatisen. Med hjälp av en gaffel rör du runt i den krämiga sötpotatisen. Smula osten på potatisen.

I en skål blandar du kikärter med olivolja, salt och peppar. Sprid ut kikärter jämnt på sötpotatis plåten.
Strö över persilja, olivolja och grädda ytterligare 5-10 minuter eller tills osten har fått en fin färg.
Innan servering låt allt svalna och strö sedan lite salt och peppar på potatisarna.

Servera och njut av vår sötpotatis i ugn!
sötpotatis i ugn

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin