Annons

Annons


Vegansk Midsommartårta!

raw-tarta-jordgubbar

Midsommar är äntligen här och vi har nått årets ljusaste dygn. Är det inte fantastiskt? Midsommar förknippas så klart mycket med mat, sill, färskpotatis och den obligatoriska gräddtårtan med jordgubbar. Vi har som alltid ifrågasatt det klassiska receptet för en moderare, hälsosammare och miljövänligare variant som smakar ännu mer av jordgubbar och massor av härlig vanilj! Glad midsommar!

Vegansk Midsommartårta

500 g färska Jordgubbar
3 dl cashewnötter
1 mogen Banan
2 krm vaniljpulver

Topping

500 g färska Jordgubbar
2 dl havregrädde/sojagrädde eller vanlig eko om du så vill

Annons

Det här är ingen avancerad midsommartårta utan går snabbt och lätt göra. Att lägga nötterna i blöt några timmar innan är det enda som är viktigt att tänka på . Sedan är det bara att mixa alla ingredienser utom grädden i en riktigt stark mixer eller med stavmixer för att få en härligt tjock och len massa. Nu lägger du över tårtmassan i en liten springform och trycker ut. Vispa sedan grädden och bred eller spritsa ut den på tårtan som du sedan toppar med färska jordgubbar! Mums!

raw-tarta-jordgubbar-2

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin