Annons

Annons


Dadelbollar i form av Raw Donuts – fikaälskarens dröm

dadelbollar Kära bloggläsare! Idag ska vi bjuda på ett recept som får fikaälskaren att jubla, chokladfantasten att ropa tjihoo! Och dietaren, hen säger: thank god, you saved my life! Men andra ord: en riktigt himmelsk godbit.

Annons

Vi serverar dessa dadelbollar på vårt café här i Jönköping inte som donuts men i rund form. De har helt klart blivit en älskling. Vi brukar blanda topping från dag till dag för överraskningens skull men det mjuka, saftiga, kaffedoftande och chokladiga men råa innehållet förblir (obs inte raw om du har i kaffe).

Är du beredd, här kommer det alltså…

Dadelbollar i form av Raw Donuts, en fikaälsklaren dröm!
Recept anpassat för hemmabruk.

Ingredienser   Enhet 15 st
Havre gram 120
Dadlar, blötlagda gram 140
Kakao gram 40
Kaffe gram 30
Lönnsirap gram 10
Kokos gram 60
Vanilj krm 1
Valfri topping ex. kokos, pistage eller granola

Så här går det till att göra dessa dadelbollar hemma. Mixa alla torra ingredienser till ett mjöl, tillsätt sedan dadlar och sist kaffe och honung. Mixa tills du får en härlig fin konsistens som går lätt att rulla.

Forma nu den härliga degen till små donuts genom att rulla små långa korvar som du sedan sätter ihop till en ring och förseglar på ett snyggt sätt. Doppa sedan i topping och voila!

Ha nu riktigt kul när du gör receptet och avnjut tillsammans med någon kär. Eller varför inte i ditt helt egna sällskap och njuta av stunden.

Kram på er!

dadelbollar

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin