Annons

Annons


Dadel- och jordnötspraliner

Om du inte hunnit julbaka nåt ännu så är det dessa läckra dadel- och jordnötspraliner du ska göra!

Om du inte hunnit julbaka nåt ännu och bara ska välja ett enda recept till godisfatet i år vill vi slå ett slag för dessa godingar! Så läckra praliner med dadlar och jordnötter, smältande goda, enkla och dessutom lite nyttiga.

Annons

Dadel- och jordnötspraliner

  • 15 st Dadlar
  • 2 msk Kokosolja
  • 1 krm Vaniljpulver (valfritt)
  • 0,5 krm Salt
  • 0,75 dl Jordnötssmör, 100 %
  • 1 tsk Honung (går att byta ut på 2 dadlar)
  • 1 tsk smält Kokosolja
  • 100 g Mörk Choklad

Busenkelt!

  1. Kärna ur dadlarna enkelt med fingrarna och lägg i en skål. Mixa med smält kokosolja, vanilj och salt.
  2. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd tallrik, välj själv hur stora du vill göra.
  3. Mixa nu jordnötssmör med honung och kokosolja, du behöver inte diska emellan! Ringla över smeten på dadelklickarna.
  4. Frys i 15 min.
  5. Smält chokladen i vattenbad eller fuska och gör det i micron. Täck pralinerna med choklad.
  6. Toppa om du vill med lite havssaltflingor eller hackade jordnötter.

God jul på er kära läsare! <3 

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin