Annons

Annons


Äpple- och vanilj granola 

Vilken härlig start på det nya året, solsken och minusgrader! Ska det kanske rent av bli snö och is snart? Hoppas det.

Man vill ju alltid vara lite extra hälsosam såhär i starten så vi tänkte bjuda på ett underbart granolarecept.

Annons


Äpple- och vanilj granola 

4 dl Havregryn
1 dl Mandel
1 dl Kokosflingor
1 dl Solroskärnor
1 dl Torskade russin eller tranbär
1 tsk Kanel
1 tsk Vaniljpulver
1 dl Äppeljuice (sockerfri)
½ dl Kokosolja eller valfri olja

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och ta fram en stor skål att blanda hela granolan i. Lägg också ett bakplåtspapper på en plåt. Hacka sedan mandeln till lagom stora bitar, ganska stora tycker vi är gott. Nu mäter du upp alla ingredienser och blandar samman i skålen, visst doftar det underbart!?

Fördela granolan på plåten och kör in i ugnen. Låt stå och gosa till sig i värmen i cirka en timme, gärna lite länge om du vill ha det lite extra rostat. Var uppmärksam om det behövs röras om. Ta sedan ut plåten och låt svalna helt innan du häller över i en fin burk som förvaring tills du ska avnjuta den.

Härlig nyårspromenad

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin