Annons

Annons


Plommonpaj – läcker paj i säsong

Annons

plommonpaj plommonpaj

Nu när det är skördetid är det många som slänger överbliven frukt som kommer från deras trädgårdar. Detta är något vi tycker är tråkigt och slöseri med fin frukt. Vi har fått ihop minst 5 kg plommon som vi främst gjort plommonmarmelad på men vi behövde hitta på något annat med alla plommon. Därför kommer här ett enkelt och hälsosamt recept för dina plommon.

Recept på vår sockerfria Plommonpaj:

Botten:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • Plommon 200 gr
  • 1 tsk citronjuice
  • 3 msk honung
  • 1/2 tsk kanel

Topping:

  • Pistagenötter

Så gör du:

Mixa havregrynen, blanda med mandelmjöl och nyp sedan ihop med smöret. Ha i ägget, arbeta ihop degen och kavla sedan ut mellan två ark plastfolie. Flytta över degen på ett bakplåtspapper.

Skiva plommonen och blanda sedan med övriga ingredienser till fyllningen. Placera ut plommonen i mitten av bottnen och vik in kanterna. Toppa med hackad pistage och grädda i ca 20 minuter på 175 grader. Låt smaka!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Laroche