Annons

Annons


Nyttiga chokladbollar med mörk choklad

Chokladbollar kan man inte få nog av! Den här nyttiga chokladbollen med mörk choklad och vanilj passar oavsett årstid och klockslag.

Annons

Chokladbollar kan man inte få nog av! Oavsett årstid och klockslag är en chokladboll alltid rätt. Det är ju inte för inte som den toppar listan av mest sålda konditorivaror år efter år (om jag inte helt missminner mig).

Det fina är att dem också går att få supergoda utan extra sötning, vi gör alltid våra bollar helt med dadlar som sötning och det är ingen som märker att det inte är vanligt socker, inte ens den mest kräsne.

Chokladbollar

Nyttiga chokladbollar med mörk choklad

  • 10 st Dadlar, mjuka och saftiga
  • 3 dl Havregryn
  • 50 g Kokosolja eller smör
  • 2 msk Kakao
  • 1 msk kallt Kaffe
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vanilj
  • 50 gram smält mörk Choklad
  • Riven kokos som topping
  • Ett gott plus är lite rivet apelsinskal (eko)
  1. I en bunke eller en matberedare mixar du havregrynen till ett grovt mjöl.
  2. Kärna ur dadlarna och tillsätt till havremjölet.
  3. Smält fettet så det blir mjukt och samtidigt smälter du chokladen flytande.
  4. Blanda i alla ingredienser i bunken/matberedaren och mixa ihop till en fina massa.
  5. Är den för torr eller för lös väger du upp genom att tillsätta mer fett eller mer havre
  6. Rulla till små fina bollar i valfri storlek och toppa med kokos eller något annat du gillar.

Mums!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin