Annons

Annons


Rostad morotssoppa med karamelliserad vitkål & grönkålshummus

Annons

Här om kvällen när kylskåpet ekade sådär iskallt tomt och det kändes som det inte skulle bli något av med en god middag. Men så fanns några halvskrumpna morötter och en halv vitkål, lite kokta kikärtor och en vissen grönkål. Och avsaknaden av inspiration till trots fick jag (Lisa) till en riktigt god middag! En av de bättre middagarna till och med.

Morotssoppa

Rostad morotssoppa med karamelliserad vitkål & grönkålshummus

  • 500-700 g morötter
  • ¼ vitkålshuvud
  • Grönsaksbuljong
  • Salt & peppar
  • Cayennepeppar
  • Vitlök (frivilligt)
  • Rapsolja

Grönkålsummus

  • 250 g kikärtor
  • 3 stora blad grönkål, rivna i småbitar, rostade med olja och salt på 250 grader, 15 min
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt & peppar
  • Citronjuice
  • Olivolja

Pannbröd

Mycket osäkra mängder

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ljummet vatten

Det här är inget minutiöst utförligt recept för det är sällan så vi lagar mat här hemma. Vi brukar mest svänga ihop något av det som finns hemma, som precis idag (fast oftast finns det mer än just idag).

morotssoppa

Vi vill istället hylla smaklökarna. Dina smaklökar, allas smaklökar. Lita på dom och smaka dig fram till en perfekt smak på dagens måltid. Det blir oftast allra allra bäst när du lägger måttsatsen åt sidan och provar dig fram, vågar experimentera!

Vill du veta på något sånär hur det gick till så filmade jag hela middagstillagningen. Från upptäckten av det tomma kylskåpet, via hur jag kom på den briljanta idén morotssoppa, till tillagningen och resultatet! Se här!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Laroche