Annons

Annons


Godaste och enklaste snabbmiddagen! 

Annons

Godaste och enklaste snabbmiddagen! Den här rätten brukar vi svänga ihop både en och två gånger i veckan. Ingredienserna varierar men hemligheten är att mixa några favoriter med mättande goda grejer som gryn eller bönor.


Godaste och enklaste snabbmiddagen

  • Gul lök
  • Rödkål
  • Matvete
  • Kikärtor
  • Fetaost
  • Grönkål
  • Äppelcidervinäger 
  • Olivolja, salt, peppar, chiliflakes, vitlökspulver (eller helt valfria kryddor)

Sätt ugnen på 175 grader. Koka matvetet. Massera in olivolja, salt, peppar & kryddorna i kikärtorna. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen 15-20 min eller tills de blivit krispiga. Hacka löken, rödkålen och riv grönkålen. Stek löken glansig på medelvärme. Lägg i grönkålen & rödkålen och stek 3 min på medelvärme. Höj temperaturen och ge de en rejäl yta avsluta med att hälla i en skvätt äppelcidervinäger. Blanda ihop i en skål och toppa med med fetan.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin