Annons

Annons


Fröknäcke recept

Ljuvligt gott och enkelt fröknäcke med rostat nötig smak som håller dig mätt länge, gärna med en skiva avokado toppat med chiliflakes!

Annons

Vi älskar knäckebröd, det är så ljuvligt gott med bara ett tunt lager bregott på. Men nästan ännu godare är hemgjort fröknäcke, så mycket smak! Nötigt och lite rostad, helt ljuvligt gott är det.

Perfekt till frukost med en avocadoskiva på och gärna lite olivolja, chiliflakes och svartpeppar. Du håller man sig skönt mätt länge.

Du hittar vår nya blogg på: http://vegetariskmatrecept.se

froknacke-1

 

Fröknäcke

Det fina med fröknäcke är att det går att byta ut ingredienserna lite som man vill bara man låter majsmjöl, olja, salt och vatten bestå och mängden frön är densamma, 3 dl.

  • 2 dl Majsmjöl
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 0,5 Chiafrön
  • 0,5 Pumpafrön
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 2 dl Vatten
  • 1 tsk Salt

Så här enkelt är det:

  • Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke och bred ut jämt på ett bakplåtspapper med hjälp av en slickepott.
  • Markera ut kexen genom att göra skåror med slickepotten, då blir det lätt att bryta upp dem när dem är klara.
  • Grädda i 150 grader i mitten av ugnen, gärna varmluft, i ca 2 h.
  • Låt svalna en stund och bryt sedan upp i små kex. Förvara torrt, håller i flera veckor.

froknacke-avokdo

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin