Annons

Annons


Bakad tortilla med lax och rädisor

Annons

Tortilla kan visa sig i många olika skepnader. Här om kvällen åt vi en fantastiskt bakad variant på tapasrestautangen Bouqeria i Stockholm. Så som vanligt väcktes ivern i matlagningfingrarna för att prova något liknande hemma. Beväpnade med massor av gårdsägg och ett välfyllt kylskåp svängde vi ihop en ljuvlig skapelse som bara smälter på tungan. Sugen att smaka? Här är receptet⤵️

 Bakad tortilla med lax och rädisor

  • 6 ägg
  • 3 msk mandelmjöl
  • Lax av något slag, mängd efter smak (vi använde kallrökt)
  • Ett knippe rädisor
  • 4-5 st kokt potatis (färsk funkar)
  • Persilja
  • Salt och peppar

Skiva potatisen och rädisorna tunt. Vispa äggen lätt och blanda i mandelmjöl, persilja och lite peppar.

Olja in en ugnsfast form och varva laxbitar, potatisskivor och rädisor. Häll sedan över äggsmeten och baka i ugn på 150-175 grader i ca 20-30 minuter. Ta ut ur ugnen och salta sedan lätt ovanpå. Redo att avnjutas!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin